Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Rodinné centrum Provázek Olomouc

Provazek-o.sZačali jsme s činností pro rodiče a rodiny už v roce 2001, aktivity byly realizovány na dobrovolné bázi pět let. Od roku 2006 se postupně rodinné centrum profesionalizovalo a zvýšila se i nabídka programů a aktivizačních služeb pro rodiny.

Od roku 2012 máme svoji právní subjektivitu. Zaměřujeme se na vzdělávací i volnočasové aktivity pro rodiče i celé rodiny. Především chceme podpořit úlohu rodiny ve společnosti, poskytnout možnost načerpat síly duševní, duchovní i fyzické. Podporujeme vzdělávání ohledně výchovy dětí, rodičovských kompetencí, kvality manželských vztahů, sladění práce a rodinného života, osobnostní rozvoj a další.

Programy jsou určeny jednak pro rodiče s dětmi, také pro manželské páry, otce a děti i pro děti bez doprovodu rodičů. Své místo tu najdou i prarodiče a senioři.

Místo činnosti jsou prostory Slova života na Štítného 10, blízko výstaviště Flóra, kde jsou k dispozici dvě herny a sál. Otevřeno máme od úterý do pátku, plus jednorázové akce i o víkendech, podle programu na webových stránkách www.rcprovazek.cz.

Jsme členy Sítě MC, členy Sekce pro rodinu, držiteli ocenění Společnost přátelská rodině.

Těšíme se na vaši návštěvu!