Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Škola Ju Jutsu

logo_skoly.jpgŠkola Ju Jutsu se věnuje výuce tohoto bojového umění zejména pro děti a mládež. Chlapce i děvčata do osmnácti let. Přijímáme samozřejmě i dospělé, avšak děti mají přednost. Naši učitelé jsou kvalifikováni na tuto činnost.

Mají mistrovské stupně (tzv. Dan), držitelé černých pásů. Učitelé procházejí psychologickým vyšetřením, pro vyloučení psychologických i sexuologických tenzí a abnormalit v chování. Aby o dítě bylo na cvičení dobře postaráno. Dále se naši učitelé zúčastňují mnoha seminářů, školení i v případě potřeby, akreditací. Každý učitel je proškolen o bezpečnosti a každý učitel prošel zdravotnickým kurzem. Polovina z nich pak má kurz ZZA.

kralupy26.508-18.jpgNaším cílem je výuka bez stresu a nátlaku na své žáky. Priorita je dobrá znalost tohoto umění, etika a etiketa chování a spolupráce mezi dětmi (naučit se pomáhat navzájem; sebeovládání atd.) i učiteli.

Cvičení probíhá vždy dvakrát týdně v tělocvičně. Zájemci ale mohou cvičit každý den. Nováčci se zprvu učí pouze techniky pádů, poté začínají s jednotlivými technikami. Řídíme se tím, že každý žák má své vlastní tempo. Není nutné spěchat ani se bát toho, že by „dítě muselo" umět nějaké techniky do termínu. Nic takového. Každý svým tempem.

Pořádáme mnoho akcí za rok. Semináře, kdy k nám pozveme kvalitního učitele z jiné školy Ju jutsu, který splňuje naše požadavky. Žáci cvičí na semináři nové techniky, zdokonalují se a poznávají nové kamarády. Letní škola je velkou akcí, která se koná vždy o velkých prázdninách cca 7 - 10 dní. Něco jako tábor. Akorát s tím rozdílem, že mimo her, soutěží a jiné zábavy se cvičí Ju jutsu... jednorázové akce, jako např. Den dětí, hry v rámci klubu atd. jsou průběžně.

ls2008-38.jpgMnoho lidí se domnívá, že bojová umění jsou o síle, o tom, kdo vyhraje. V našich klubech Ju jutsu se s tímto nesetkáte! Nevychováváme rváče, ani závodníky. Ani o ně nestojíme. Bojová umění a ju jutsu konkrétně je o předcházení střetu. Není umění dát facku, je umění střetu předejít. Vyřešit je bez nutnosti bojovat. Ju jutsu může dělat každý bez ohledu na to, zda je silný či nikoliv.

Protože je ju jutsu velmi spolehlivé a účinné bojové umění, mohou ho provozovat i děvčata, slečny a ženy. Nemá totiž tak velký nárok na sílu. Spíše jde o „dokonalost" provedené techniky. Navíc v ju jutsu se učíme bránit např. pomocí krátké tyče, srolovanými novinami - prostě vše co je po ruce. Pro svou efektivitu se ju jutsu vyučuje na vojenských i policejních školách po celém Světě, mj. i u jednotek FBI.

 

 

znak_ju_jutsu.jpgBojové umění Ju jutsu (čteme „džú džucu"), je nesportovní japonské bojové umění, které má v naší zemi velkou tradici. Přestože mnoho lidí si myslí, že bojová umění jsou pouze pro kluky a muže, pro rváče nebo pro lidi, kteří podporují násilí, opak je pravdou. Je to volně rozšířený omyl.

Ju jutsu znamená v japonštině „jemné umění"a bylo založeno někdy kolem IX. století. Dosáhlo mnoho změn a provedení. Jen v Japonsku je doloženo přes 730 variant tohoto umění. Zde v České republice se Ju jutsu intenzivněji vyučuje od roku 1989. Mnoho organizací a spolků má taktéž v názvu Jiu jitsu nebo Ju jitsu. Správně psané je však jedno - Ju jutsu.

 

Pokud vás článek zaujal, podívejte se na stránky naší školy: www.skolajujutsu.cz