Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Olomoucká veřejnost se může vypravit do přírody, a zůstat přitom ve městě

DSCN9698V sobotu 6. června dopoledne se na konečné městského busu v Lošově sešli příznivci poznávání historických a přírodních pamětihodností olomouckých předměstí. U příležitosti Světového dne životního prostředí se veřejnosti otevřely krátké vycházkové trasy na pomezí města Olomouce a okolní přírody, vytvořené v rámci projektu "Do přírody ve městě." Pozvání i přes hrozící vedro využila padesátka zájemců od nejmenších po věkem pokročilé.

 

Nejprve se příchozí seznámili, proč a nač a kde trasy jsou, poté se vydali na procházku po jedné z tras, která vede Lošovem a jeho okolím, a ti zdatnější pak pokračovali do Mariánského Údolí, odkud se vrátili do Olomouce vlakem. Ověřili si tak v praxi jednu z myšlenek projektu, že v Olomouci je možno se dostat pohodlně, levně a za chvilku hromadnou dopravou na okraj města, kde je co vidět a zároveň je člověk na dosah přírodě. 

Zkuste si na některou z tras, které připravili olomoučtí Přátelé přírody z klubu Malá liška, vyjít i vy. Kde jsou, napoví tento web: www.prirodavemeste.cz

Fotky z akce jsou zde.