Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

MANA o.s. - Psychosociální centrum

www.mana.estranky.cz.jpgMana o. s. je občanské sdružení, které poskytuje psychoterapii a sociální práci v oblasti péče o duševní zdraví. Cílem sdružení je vybudovat systém komunitní péče o lidi s duševním onemocněním v Olomouckém kraji a jeho prostřednictvím přispět ke zvýšení kvality života lidí s duševním onemocněním.

Naším posláním je podporovat lidi s duševním onemocněním v posílení jejich samostatnosti a sebedůvěry tak, aby mohli vést plnohodnotný život podle svých představ.

Komu své služby nabízíme?

Cílovou skupinou jsou dlouhodobě duševně nemocní lidé s diagnózou psychóza ve stádiu remise, kteří pociťují potřebu být samostatní a soběstační, chtějí nalézt pochopení a podporu a odstranit sociální izolaci.

Proč existujeme?

Psychotické onemocnění se vyskytuje u 1 - 3% populace

Objevuje se nejčastěji v mladém věku okolo 16-25 let

Důsledek tohoto onemocnění je vyřazení z produktivního života společnosti

Kvalitní pracovní a sociální rehabilitace může lidem s duševním onemocněním výrazně pomoci vrátit se zpět do společenského i pracovního života

 

Co poskytujeme?

Občanské sdružení Mana je provozovatelem Psychosociálního centra, které bezplatně poskytuje komplexní terapeutické sociální, psychologické a psychiatrické služby zaměřené na lidi s duševním onemocněním. Jeho součástí je centrum využití volného času, které nabízí aktivní využití volného času, poskytuje klientům možnost naučit se něčemu novému a umožňuje jim navázat nové mezilidské vztahy.

 

1.      Aktivity probíhající v psychosociálním centru:

 

-       klub setkávání

-       výuka anglického a německého jazyka

-       dramaťák

-       práce na PC - kurzy používání PC, internetu

-       práce na PC - samostatná

-       kurz psaní na stroji všemi deseti

-       kurz digitální fotografie

-       program pro dobré zdraví

-       arteterapie a kreativní techniky

-       sportovní aktivity (bowling, plavání, petangue, ...)

-       kulturní akce (kino, divadlo, výstavy)

-       společné výlety

 

2.       Poradenské a informační centrum:

Nabízíme psychologické poradenství, základní sociálně právní konzultace, odborné sociální poradenství, pomoc při kontaktu s institucemi, pomoc při vyplňování formulářů a sepisování žádostí. Informační servis o poskytovaných službách v psychosociálním centru i v dalších zařízeních.

 

3.      Individuální práce s klientem:

Za pomoci sociálního pracovníka mapuje klient své potřeby a společně vypracovávají individuální rehabilitační plán pro klienta. Ten je potom průběžně plněn, hodnocen a v případě potřeby také měněn.

 

4.      Edukační setkání:

Tato setkání se konají jedenkrát v měsíci. Jejich cílem je poskytnout příbuzným a blízkým člověka s duševním onemocněním podporu v obtížné situaci, pomoci jim řešit rodinné a partnerské konflikty a v neposlední řadě je seznámit s informacemi o duševních poruchách, o jejich léčbě, o vedlejších účincích léků apod. Otevírá se zde také prostor pro diskuzi a předávání vlastních zkušeností.

Rádi vám pomůžeme !!!

 

Mgr. Lukáš Carlos Hrubý - psycholog

MUDr. Ludmila Tirayová - psychiatr

Mgr. Petra Sobková - vedoucí centra

Kde nás najdete:     Dolní náměstí 51, 772 00 O

(ve druhém patře nad lékárnou U Spasitele)

Tel:             774 403 431

e-mail:        Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

web:             http://www.mana.estranky.cz