Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kam o víkendu? Na třináctou Svatohubertskou pouť v údolí Desné

Svatohubertská pouťV pořadí již třináctá Svatohubertská pouť v údolí Desné se uskuteční dne 15. října 2017 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Rapotíně a pokračovat bude na fotbalovém hřišti ve Vikýřovicích. V 8.45 zazní v rapotínském kostele Nanebevzetí Panny Marie lovecké fanfáry, v 9.00 začíná slavnostní mše svatá s hudebním doprovodem – Hubertskou mší v podání chrámového sboru Rapotín s doprovodným triem lesních rohů. Druhou část pouti na fotbalovém hřišti ve Vikýřovicích slavnostní zahájí lovecké fanfáry v 11.20.

Program bude pokračovat ukázkami vábení jelenů, představením plemen loveckých psů s ukázkou výcviku, sokolnickou show a vystoupením šermířské skupiny. Dále se představí Chovatelé drobného zvířectva Rapotín, připravena bude prezentace optických přístrojů Meopty Přerov a loveckých zbraní - produkce Zbrojovky Uherský Brod, lovecké nože a myslivecké oděvy. Chybět nebude tradiční myslivecká kuchyně - zvěřinové speciality, svatohubertská medovina a jiné. Akci pořádá a srdečně zve Římskokatolická farnost Rapotín, Myslivecký spolek Petrov Vikýřovice a Obnova kulturního dědictví údolí Desné, z.s.