Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Štědrovečerní večeře v parku

SOS VánoceO Vánocích by nikdo neměl být sám. A tak již po osmadvacáté Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů, z. s. v Olomouci organizovalo vánoční návštěvy seniorů a štědrovečerní pohoštění pro spoluobčany bez rodinného zázemí. Balíček potěšil cca 130 spoluobčanů a další byly předány o Štědrém dnu. Tentokrát opět v restauraci Fontána, kterou provozují manželé Myslivečkovi ve Smetanových sadech, kde se u bohatě prostřeného stolu sešlo 36 osamělých, aby sváteční chvíle prožili společně. Vyslechli duchovní promluvu o smyslu Vánoc a za hudebního doprovodu houslí, kytary, flétny a klarinetu společně zazpívali koledy. Lidé bez rodiny, bez přístřeší i absolventi dětských domovů si pochutnali na výborné večeři s tradičním štědrovečerním menu. Díky velké štědrosti jednotlivců i firem byly stoly plné domácího cukroví, vánoček a zdobených perníčků.

Velkou radost měli přítomní i z vánoční nadílky. Igelitová taška, kterou si každý účastník setkání odnesl, obsahovala trvanlivé potraviny, ovoce, jogurty, kosmetiku, drobné dárky, zimní oděvní doplňky a opět cukroví. „Chodím sem každej rok a rád, od září už se těším a to nejen kvůli teplému jídlu…,“ sdělil jeden z účastníků setkání. 

Pracovníci Střediska SOS děkují všem lidem se štědrým srdcem, kteří přispěli svými dary a udělali tak radost osamělým spoluobčanům. S plnými žaludky, obdarováni a s hřejivým pocitem ze společně prožitých chvil se lidé bez vlastního rodinného zázemí rozcházeli do (zasněžené) tiché vánoční noci…