Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Spolek pro obnovu venkova Olomouckého kraje zvolil nového předsedu, chce větší podporu venkova od kraje

spovSpolek pro obnovu venkova Olomouckého kraje má nového předsedu – na volební valné hromadě v Ústí na Hranicku se jím stal Leoš Hannig, starosta obce Vápenná na Jesenicku, který je zároveň krajským zastupitelem.

Místopředsedy Spolku jsou starosta Tučína (Vesnice roku ČR 2009) Jiří Rezníček, který je také předsedou mikroregionu Pobečví a starostka Náměště na Hané Marta Husičková, která je předsedkyní MAS Regionu Haná.

SPOV hodlá v nejbližší době prosazovat posílení rozpočtu krajského Programu obnovy venkova na 60 milionů korun a doporučuje hledat úspory např. v rozpočtu organizace krajského úřadu. Navrhuje zvýšení výše podílu dotace v POV OK na 60 procent a také, aby nynější oblast podpory zaměřená na mikroregiony nebyla pouze investiční. Spolek dále žádá, aby výběrová kritéria POV od roku 2012 zohledňovala kvalitu projektů a zrušila se kritéria, která předem diskriminují určité typy obcí podle úspěšnosti/neúspěšnosti žadatele v minulých letech.

Spolek se na valné hromadě dále vyslovil pro zjednodušení agendy při uzavírání dohod
o vytvoření míst v rámci veřejně prospěšných prací a patřičnou úpravu zákona o zaměstnanosti. V této věci hodlá vyjednávat i s poslanci.

Dalšími členy jedenáctičlenného předsednictva na období 2011-2014 jsou František Winter, místostarosta Hanušovic, předseda MAS Horní Pomoraví a předseda Národní sítě MAS ČR; Miluše Stržínková, starostka obce Rouské (Vesnice roku OK 2007) a předsedkyně mikroregionu Záhoran; Pavel Kolář, starosta Kralic na Hané a předseda mikroregionu Prostějov venkov; Zdeněk Lév, místostarosta Stříteže nad Ludinou (Vesnice roku OK 2006); Karel Stojan, ředitel Krajské agentury pro zemědělství a venkov Olomouc; Jaroslav Brzák, manažer MAS Regionu Haná a ředitel Školy obnovy venkova Olomouckého kraje; Tomáš Šulák, starosta obce Veselíčko, předseda mikroregionu Lipensko a předseda MAS – Partnerství Moštěnka a Marcela Harnová, dosavadní tajemnice SPOV ČR, která v této pozici letos končí.

Předsedou revizní komise byl zvolen starosta Krumsína Jaroslav Střelák, který je předsedou mikroregionu Plumlovsko, dále starosta Císařova Alois Ševeček a starosta Ústí Libor Vykopal.

Volební valná hromada se uskutečnila 10. března 2011 v obci Ústí na Hranicku. Akce se zúčastnil 1. náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michael Fischer.