Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Červen na Sluňákově - přijďte navštívit galerii v přírodě

Sluňákov červen 2018V Domě přírody Litovelského Pomoraví – centru Sluňákov si pro návštěvníky připravili Pátrací hru v galerii v přírodě. Zapátrejte v galerii v přírodě a objevte tajemství sedmi bran k přírodě Litovelského Pomoraví. Sešit, který vás povede, si vyzvednete v informačním centru Domu přírody Litovelského Pomoraví. V současné verzi počítejte se vstupným do Rajské zahrady a Sluneční hory (40/30 Kč/os) a tedy začátkem a koncem vaší hry v rámci otevírací doby informačního centra. Do prázdnin se chystá i verzi bez nutnosti vstupu.

A co takhle piknik nebo odpočinek v galerii v přírodě? Na informačním centru si můžete půjčit piknikové deky a závěsnou síť – hamaku a strávit u nás chvíle odpočinku sami nebo se svými přáteli. Stále také platí nabídka využití ohniště a opékacích vidlic. Ohniště je za malý poplatek, hamaka a deky zdarma s drobnou zálohou (ceník).

Další červnové akce Domu přírody Litovelského Pomoraví – centra Sluňákov naleznete v článku níže.

Hravá prohlídka galerie v přírodě

pátek, 1. červen 2018 16:30 / Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Putování galerií v přírodě  okolí Sluňákova s prožitkovými aktivitami. Cesta nás zavede do Rajské zahrady, Lesního chrámu i ke drahokamům ve Sluneční hoře. Pro děti od čtyř let. Přidejte se k události na Facebooku.

Stavba šachtové pece na tavení železa – workshop

pátek, 8. červen 2018 16:00 / Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Přijďte nám pomoci postavit historickou hliněnou pec na tavení železa. Workshop vede archeolog Filip Šrámek. Pouze pro předem přihlášené. Ubytování ne pokojích ve vlastním spacáku (80 Kč) nebo ve stanu (zdarma). V sobotu a v neděli je možné objednat polévku (30 Kč). Více informací a přihlášky na e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Podrobnější informace obdrží přihlášení účastníci.

Workshop si užijí jak děti, tak dospělí. Je plánovaný na celý víkend, spaní zdarma je umožněno ve vlastních stanech nebo na pokojích ve vlastních spacácích za 80 Kč. Přidejte se k události na Facebooku.

Galerie v přírodě naboso

sobota, 9. červen 2018 13:00 / Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Naše nohy nás nosí po tomto světě. Pojďme jim na chvíli dát volnost, vyzout je z bot a odpoutat od tkaniček. Čeká na ně spousta aktivit, při kterých si odpočinou, zkusí poznat, po čem chodíme a šlapeme nebo zjistí, že jsou hodně zručné, aby třeba namalovaly obraz. Budete mít možnost si také sami vyrobit barefoot sandály! Na trasu můžete vyrazit v době od 13 do 16 hodin. Rodinné vstupné 100 Kč. Přidejte se k události na Facebooku.