Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Vstupenky na vánoční koncert Oblastní odbočky SONS Olomouc „SVĚTLO VE TMĚ" již v prodeji

Black LadiesSvětlo ve tmě – vánoční koncert Oblastní odbočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých Olomouc se koná v pátek 28. 12. 2018 od 18:00 v kapucínském kostele Zvěstování Páně na Dolním náměstí v Olomouci. V tomto stále ještě vánočním čase, kdy je Štědrý den již za námi a jsme plni dojmů z radostných překvapení, Vás zveme na příjemný a sváteční koncert do krásného prostředí vánočního kostela. Vystoupí nevidomý varhaník Pavol Pekný a sólově členky flétnové supiny Black Ladies. Na programu budou skladby J. S. Bacha a J. K. Kuchaře, improvizace na duchovní písně a koledy. Vstupenky v ceně 100 Kč (členové odbočky, ZTP a ZTP/P 50 Kč) zakoupíte po domluvě v kanceláři odbočky (585 427 750) nebo přímo na místě koncertu.

Představujeme účinkující:

Pavol Pekný se narodil 29. listopadu 1964 v Žilině. Navštěvoval základní školu v Levoči a v roce 1980 nastoupil na Konzervatoř pro zrakově postiženou mládež v Praze. Studoval zde hru na flétnu, klavír a kytaru. Varhany, o které měl na začátku studia zájem, mu nebyly z praktických důvodů doporučeny. Začal se jim věnovat až okolo roku 2000, kdy se přihlásil na kurz pro liturgické varhaníky pořádaný pražským arcibiskupstvím. Kromě toho, že působí jako učitel hudby na základní umělecké škole Dobřichovice, pravidelně doprovází římskokatolické bohoslužby v zámecké kapli sv. Judy Tadeáše v Dobřichovicích, kde žije. Příležitostně také koncertně vystupuje.

Black Ladies je olomoucká hudební formace složená z pěti flétnistek. Skupina vznikla v roce 1995 při ZUŠ Žerotín v Olomouci. U jejího zrodu stál stávající umělecký vedoucí Vít Janečka a první flétnistka Petra Zsigraiová. Repertoár tohoto seskupení tvoří klasické i moderní skladby, jazzová témata světových i olomouckých autorů a v neposlední řadě filmové a popové melodie.