Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Taneční soubor DenC a Divadlo LOPOTA probudí v Olomouci anděly

Křižovatka 2019 01 25Taneční soubor DenC a Divadlo LOPOTA při denním stacionáři DC 90 Topolany vás srdečně zvou na dvě taneční představení a divadelní inscenaci „Andělských křídel šumění“, které se uskuteční v prostorách spolku Křižovatka Olomouc (Dolní náměstí 25/40, vchod z ulice Uhelná, vedle pasáže Masné krámy). Akce se koná v pátek 22. února v 16:30. Inscenace "Andělských křídel šumění" je netradiční dramatizací tradičního vánočního příběhu o narození Ježíška. Snoubí v sobě klasický biblický příběh, poezii Jana Skácela, popkulturní odkazy a absurdní humor. Svým názvem inscenace odkazuje na výstavu "Šumění andělských křídel", která na přelomu let 2016/2017 probíhala v Muzeu umění Olomouc, v rámci které byla inscenace uvedena v doprovodném programu.

Divadlo LOPOTA je divadelním souborem, který působí při denním stacionáři DC 90. Divadelní aktivity jsou s činností denního stacionáře spojeny již od devadesátých let. Tehdy byly zaměřeny především na dramatizaci pohádek, později na tvorbu inscenací podle klasických literárních předloh jako např. "Malý princ", "Muž, který sázel stromy", "Vačice, která se nesmála" a další. Od roku 2016 divadelní soubor našel své jméno Divadlo LOPOTA, pracuje a tvoří více koncepčně a systematicky, pravidelně vystupuje nejen v Olomouci, ale i v okolí. V souboru hrají uživatelé služeb denního stacionáře DC 90. V průběhu let se ustálila stálá sestava herců, občasně doplněná dalšími uživateli.

Vedle divadelní činnosti s Divadlem LOPOTA se v denním stacionáři DC 90 věnují tanci. Taneční choreografie souboru DenC vymýšlí a s uživateli nacvičuje pracovnice denního stacionáře Simona Trojáková. Jako poloprofesionální tanečnice v řadě souborech k tomu má nejlepší předpoklady. V průběhu šesti let, během nichž se tanci s uživateli věnuje, získávají taneční choreografie na stále vyšší kvalitě.