Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Česko-německé Velikonoce pro přátele přírody naplánovány!

Česko-německé Velikonoce Sdružení dětí a mládeže Duha Velká Medvědice z Olomouce pořádá mimo pravidelné aktivity v přírodě i česko-německá setkávání mládeže. Během roku probíhají většinou dvě týdenní akce, z toho jedna v Česku a druhá v Německu. Tradiční partneři pro tyto akce jsou Mladí přátelé přírody z jihoněmeckého Württemberska.

Winds of Change je název už tradiční akce. Před třemi lety proběhly první česko-německé Velikonoce, na nichž jsme v Praze přivítali kluky a holky z jižního Německa. Loni jsme s nimi byli na Kokořínsku a letos, už na konci dubna, jsme zajistili základnu nedaleko středočeského Berouna. Kousek od Prahy, ale zároveň v krásné krajině Českého krasu, která našim německým přátelům připomíná jejich kraj.

Chata Železná u stejnojmenné obce je zajímavé místo. Nedaleko vesnice žijí se správcem ovce, slepice a prasátko (to možná už jen chvilku). Chalupa má dobře našlápnuto k tomu, aby se tam dveře netrhly, jakmile více lidí objeví místní genius loci.

O posledním březnovém víkendu se tam sešlo pět členů česko-německého týmu, aby přímo na místě připravili akci tak, aby se líbila všem, co na ni přijedou. Strávili jsme sobotu na cestách, abychom si cíle plánovaných výletů prohlédli zblízka a vychytali případné problémy. Během večera jsme pak zážitky ze soboty vměstnali do programového rámce, doplnili ho o další aktivity a domluvili se na systému, jak budeme jednotlivé věci organizovat. Našli jsme čas i na posezení u kytar a pořádné zahalekání, které nám už na akcích chybělo.

Co nedokážeme naplánovat, je počasí - ale na konec dubna už je objednané polojasno až skoro jasno a dobrá nálada. Více se dozvíte na www.velmed.duha.cz/winds

Česko-německé Velikonoce