Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pomáhejme si, kdy je to nejvíc potřeba

dobroZdravím z LMC ❤️ . S velkou radostí s vámi sdílím informace o spuštění nového webu Dobro.cz, který jsme v LMC vyvinuli v rámci 60 hodinového intenzivního hackathonu. Přes Dobro.cz se odteď mohou snadno propojovat organizace i jednotlivci, kteří nyní naléhavě shánějí dobrovolníky nebo materiální pomoc, s lidmi, kteří chtějí nezištně pomocnou ruku nabídnout. 

Věříme, že tak společně můžeme výrazně přispět ke zlepšení spousty životů dotčených současnou pandemií a všemi souvisejícími omezeními.

Dobro.cz běží coby tzv. minimální životaschopný produkt. Tým, který na něm pracuje, jej bude v následujících hodinách a dnech dále vylepšovat. Tak prosím k drobným nedostatkům na webu buďte prosím ještě shovívaví. A samozřejmě nám kdykoliv hlaste nápady na další zlepšení (stačí v odpovědi na tento mail).

Jak to nyní funguje: Dobro.cz je určeno výhradně pro zveřejnění poptávek a nabídek pomoci bez nároku na finanční odměnu. Služba je celá k dispozici bezplatně. Zájemce o brigády a stálé zaměstnání můžete i nadále oslovovat přes portály Jobs.cz a Prace.cz, případně přes mobilní aplikaci Práce za rohem - tuto inzerci máte v rámci balíčku pro neziskovky samozřejmě i nadále k dispozici za symbolickou cenu.

Na Dobro.cz je možné bezplatně zveřejnit libovolné množství jak žádostí, tak nabídek, včetně žádostí o materiální pomoc. Každá nově zadaná poptávka či nabídka pomoci bude zveřejněna 7 dní. Zadavatel samozřejmě může svou nabídku nebo žádost sám odstranit dříve (zatím je třeba napsat nám přes kontaktní formulář na webu, postupně to automatizujeme).

Všechny příspěvky na Dobro.cz budou procházet průběžnou kontrolou, zavádějící nebo klamné nabídky smažeme (nechceme samozřejmě dávat prostor jakémukoliv zneužívání současné situace).

Poptávky i nabídky pomoci mohou obsahovat odkazy na registrační formulář, web s doplňujícími informacemi, kontaktní e-mail a telefonní číslo. U příspěvků doporučujeme zadat konkrétní adresu pomoci. Pomůže to v tom, aby zájemci mohli hledat poptávky, které jsou v jejich okolí. Poptávky s konkrétní adresou se navíc brzy objeví také uživatelům v aplikaci Práce za Rohem, kterou nyní používá cca 500 tis. lidí po celé ČR. Postupně budeme o možnosti nabídnout nebo získat dobrovolnou pomoc informovat také ostatní uživatele služeb LMC v ČR (cca 2,5 milionu lidí).
 
Budu moc rád, pokud v případě potřeby poptávku po dobrovolnících nebo materiální pomoci na Dobro.cz sami vystavíte, nebo pokud prostřednictvím webu nabídnete svou pomoc ostatním. A děkuji též předem za sdílení informací o Dobro.cz dále mezi vaše přátele, kolegy a známé.

Tomáš Ervín Dombrovský, LMC
+420 725 072 166, www.lmc.eu