Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

P-centrum poskytuje na Olomoucku psychosociální pomoc ohroženým rodinám. Přispět na ni můžete i vy

6-Socioterapeutické-klubyZákladní potřebou dětí je sounáležitost a bezpečí, tedy potřeba někam patřit a vnímat svět jako bezpečné místo. Rodinné centrum U Mloka v Olomouci jim bezpečné místo nabízí, podporuje je a pomáhá jim. Bezprostřední riziko způsobené pandemií Covid–19 odeznělo a nyní se potýkáme s následky. O to víc potřebují ohrožené děti pomoci. Zasažené rodiny nyní zažívají dopady koronavirové krize. Zůstaly narušené a zhoršené vztahy v rodinách, rozkolísaná psychika, zvětšují se a nyní se až naplno projevují rozdíly mezi žáky ve školách, rodiče dětí řeší existenční starosti, což s sebou nese psychickou zátěž, která dopadá i na děti.

Rodinné centrum U Mloka nyní prosí všechny o akci. Akci pro děti, akci, která pomůže dětem na Olomoucku. Centrum shání finance na zajištění mezd a provozních nákladů. Přispět nyní znamená, že se každý dar navýší o příspěvek od firmy ČSOB. Každá stokoruna pomůže. Čím více se vybere, tím více ČSOB přispěje. V kampani „ČSOB pomáhá regionům“ P-centrum soutěží až o 50 000 Kč právě pro projekt Rodinné centrum U Mloka.

Terapeuté a sociální pracovníci v Rodinném centru U Mloka řeší problémy dětí. Ví, jak na to. Výchovné obtíže, školní problémy, nedostatek sociálních kontaktů dětí, dopady rodinných krizí na děti nebo náročné rozvodové situace, to vše centrum pomáhá rodinám zvládnout. A že to není jen malý objem práce, ukazují čísla za loňský rok: „Pomoc ve výchově, komunikaci a vzdělávání centrum poskytlo pro 90 rodin, 107 dětí, 131 rodičů, pracovníci odvedli 2694 výkonů přímé práce, které zahrnují spolupráci v rodině, konzultaci v rodinném centru, společnou návštěvu např. školy apod., uskutečnili pro děti 51 socioterapeutických klubů. V rámci rodinných mediací centrum poskytlo pomoc pro 149 rodin, proběhlo 186 mediačních setkání v délce 3–4 hodiny, 975 osobních sociálně-právních konzultací s rodiči, 160 konzultací s dítětem, 3074 kontaktů s klienty (email, telefon apod.)“ upřesňuje vedoucí centra Stanislav Kocourek.

Přispět lze online zde nebo platbou na účet 1017777101/0300, je důležité uvádět variabilní symbol: 20200704, aby platba přišla Rodinnému centru U Mloka.