Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Do Mikulášské sbírky Maltézské pomoci v Olomouci se může zapojit i široká veřejnost

Mikulášská sbírka plakátMaltézská pomoc v Olomouci pořádá už 15 let tradiční Mikulášskou sbírku s názvem „Zkuste udělat zázrak – Staňte se Mikulášem“. Humanitární sbírka pomůže rodinám s dětmi, které jsou ohroženy sociálním vyloučením v lokalitách, kde působíme, tedy v Olomouci a Přerově. Chceme díky této sbírce ulehčit situaci sociálně potřebným rodinám, kterým se dlouhodobě věnujeme, a to zvláště jejich dětem. Řada z nich si v tíživé situaci často nemůže dovolit koupit ani základní prostředky potřebné k životu a právě před Vánocemi prožívají tuto svou situaci mnohem silněji. Sbírka je zaměřena na vzdělávací pomůcky, školní potřeby a hračky zaměřené na rozvoj dětí (knihy, omalovánky, motorické hračky, puzzle, stavebnice, pastelky, školní pouzdra, batohy, …). Dále jsou vhodným dárkem  hygienické potřeby a drogerie (dětské pleny, prací prášky, vlhčené ubrousky…). Velmi oceníme také trvanlivé potraviny. Plyšové hračky z praktických důvodů nevybíráme. Dárky následně přerozdělíme ještě před Vánoci mezi naše potřebné klientské rodiny. Část výtěžku poputuje i mezi klienty organizace ESTER na Javornicku a Jesenicku.

Sbírka se tradičně koná ve spolupráci s vybranými ZŠ a SŠ v Olomouci, letošní „covidový“ rok však této spolupráci příliš nepřeje, zapojí se pouze Církevní gymnázium Německého řádu. Zapojit se mohou i jednotlivci z řad veřejnosti. Dary lze přinést osobně od středy 2. do pátku 5. prosince vždy od 8 do 17 hodin na olomouckou pobočku Maltézské pomoci na ulici Wurmova 7 v Olomouci. Dotazy směřujte na Karla Čapku, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 605 228 161.

Podívejte se i na fotografie z loňského roku.