Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Povolení spolkových a podobných akcí od 17. května 2021

paragrafy2Konečně si někdo všiml toho, že sportovci sportují, prodejny prodávají, služby slouží, ale spolky se spolčovat oficiálně nemůžou. Tak už snad od pondělí 17. května 2021, pokud se nic nestane, zase budou moct aspoň omezeně. Stručný rozbor toho, v jakém rozsahu dojde od pondělí 17. května opět k povolení spolkové činnosti, najdete v tomto článku.

Od tohoto data totiž jsou povoleny spolkové akce za účasti 2 netestovaných/neočkovaných osob, nebo

nejvýše 10 osob ve vnitřních prostorách s PCR testem, samotestem nebo s potvrzením o očkování ukončeném nejméně před 14 dny, nebo s potvrzením o prodělaném onemocnění covid nejdéle před 90 dny,

nejvýše 50 osob ve venkovních prostorech s PCR testem, samotestem nebo s potvrzením o očkování ukončeném nejméně před 14 dny, nebo s potvrzením o prodělaném onemocnění covid nejdéle před 90 dny.

Tyto osoby jsou povinny používat ochranný prostředek dýchacích cest (respirátor)

ve všech vnitřních prostorech staveb,

na všech ostatních veřejně přístupných místech, jsou-li na tomtéž místě zároveň přítomny alespoň 2 osoby vzdálené od sebe méně než 2 metry,

nejedná-li se výlučně o členy domácnosti. 

Podrobnější materiál k tomu, jak to po 16. květnu má vypadat, si stáhněte zde.