Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Loni ocenění dobrovolníci se dočkají Křesadel v náhradním termínu

kresadlo2020V Olomouckém kraji obdrží deset výjimečných osob cenu Křesadlo za obětavou dobrovolnou pomoc lidem ve svém okolí za loňský rok. Původní prosincový termín předávání cen Křesadlo 2020 byl kvůli epidemii odložen a možnost uspořádání slavnostního večera se otevřela až nyní. Ocenění si cenu pro významné dobrovolníky převezmou z rukou zástupců kraje, měst a neziskových organizací ve středu 30. června v 18:30 v Divadle na Šantovce. K poslechu jim zazpívá operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová.

Dobrovolníci, kteří působí v různých oblastech veřejného života byli nominování osobami z celého Olomouckého kraje. Jedná se již o desátý ročník předávání cen pro významné dobrovolníky. Mezi oceněnými jsou osoby pomáhající v sociální oblasti, spolkové či ve zdravotnické. Nechybí ani kategorie dobrovolných hasičů, ocenění budou nově i lidé, kteří začali výrazně pomáhat při počátku pandemie koronaviru. Díky nově přidané kategorii, která reflektuje aktuální celospolečenský problém s pandemií, se rozrostl počet oceněných ze standardních osmi na deset osob.

Mezi oceněnými jsou lidé, kteří neváhali a nad rámec svých povinností pomáhali organizacím či lidem ve svém okolí zvládnout chaotický začátek epidemiologických opatření v průběhu loňského roku. Při výročním desátém ročníku Křesadlo bylo nominováno 30 osob, ze kterých komise vybrala deset dobrovolníků. Cena Křesadlo má za cíl ocenit a vyzdvihnout neuvěřitelnou práci osob, kteří nezištně pracují pro své okolí se zapálením a láskou po mnoho let, někdy i několik dekád, aniž by byli za svoji službu odměňováni finančně. Informace jsou dostupné i na webu Křesadlo OK (kresadlo-ok.cz).