Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Olomouckém kraji začíná 11. ročník oceňování dobrovolníků Křesadlem

kresadlo2021Letos se v Olomouckém kraji koná již jedenáctý ročník udílení cen dobrovolníkům Křesadlo 2021. Jak zní motto akce, jedná se o „cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci.“ Nominaci kandidátů k ocenění provádí veřejnost, a to v sedmi následujících kategoriích: sociální služby, děti, mládež, volnočasové aktivity, zdravotní oblast, ochrana přírody a ekologické aktivity, spolková a komunitní činnost, humanitární a rozvojová pomoc, dobrovolní hasiči. Víte-li o někom, jehož dobrovolnická činnost by si zasloužila ocenění v některé ze jmenovaných oblastí, neváhejte navštívit webové stránky www.kresadlo-ok.cz, kde je ke stažení nominační formulář s bližšími informacemi.

Nominace mohou být zasílány od 4. října do 31. října 2021. Nezávislá komise v listopadu rozhodne o osmi oceněných. Slavnostní předávání cen Křesadlo 2021 proběhne v prosinci 2021 v Olomouci. Organizací ceny Křesadlo 2021 v Olomouckém kraji realizuje Maltézská pomoc, Centrum Olomouc ve spolupráci s Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje a společností Hestia – Centrum pro dobrovolnictví, z. ú. Hlavním partnerem akce je Olomoucký kraj.