Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pony klub -Corazon o.s.

Název našeho sdružení je  Corazon - což ve španělštině znamená srdce. Je to proto, že Španělé mají pro koně  důležité  místo a to i v dnešní moderní době.Udržují tradice a ví,že koně naše životy dokáží neuvěřitelně obohatit.
Náš pony klub s čtyřletou historií změnil místo působení a přestěhoval se z Křelovského FORTU XVII do velkého Týnce na pozemek pod Skálou směrem na Čechovice.

Naše nové místo se může zdát trochu malé,  nechceme však budovat velkolepé # stáje, ale spíše udělat koním život podle jejich představ. Chceme zachovat co nejpřírozenější  podmínky a nabídnout místo, kde se děti budou moci setkávat - s přírodou, se zvířaty a sebou samými.

Pony klub vedeme podle anglických směrnic BHS pro pony clubs.

Naším cílem je také učit děti nebát se zvířat, mluvit s nimi a učit se vzájemnému porozumění. Není to jen o ježdění, ale o vzájemné důvěře a pomoci.

Když děcko bylo děckem,

z potoka chtělo řeku mít

z řeky veletok

a z téhle louže moře.

Lidé byli hezcí,

a dnes už jen vzácně.

Ráj vidělo živě

dnes jej leda tuší...