Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

PRKNO - od sněmu do sněmu

zive-logo-ERDTento rok byl pro členy prostějovské sekce – Prostějovské koalice neziskových organizací (PRKNO) zcela ve znamení Evropského roku dobrovolnictví (ERD). Na minulém krajském sněmu UNO jsme odstartovali putovní fotografickou výstavu "Různé tváře dobrovolnictví“. Vedle Prostějova, Olomouce, Kojetína, Přerova byla ke shlédnutí i ve vzdálené Lomnici nad Popelkou.

Mezi tradiční akce sekce patří "Setkávání všech generací“, které 21.5.2011 zaplnilo náměstí T.G.Masaryka. Na stejném místě 16. září proběhla prezentace dobrovolnických programů a aktivit jednotlivých členských organizací "Dobrovolnictví od začátku do konce“. Nad akcí převzal záštitu náměstek hejtmana Olomouckého kraje Ing. Pavel Sekanina a za město Prostějov místostarostka RNDr. Alena Rašková. Na dopolední program byli pozváni studenti z místních SŠ, kteří se zúčastnili i focení "živého“ loga ERD.

Ve spolupráci s Informačním centrem pro mládež jsme vyhlásili "Soutěž o nápad na logo PRKNO“. Autorka oceněného nápadu se zúčastnila společně s dvaceti oceněnými dobrovolníky z členských organizací "Dne dobrovolníků“. Oceněným byl z rukou koordinátorky projektu zdravé město Prostějov PaedDr. Aleny Dvořákové a místopředsedkyně UNO Mgr. Marcely Vystrčilové předán diplom, knižní poukázka v hodnotě 200,- Kč a "medaile“ - medové srdce s nápisem Dobrovolník 2011.

Pro všechny byl připraven workshop "Pozitivní komunikace“.
    
Stanislava Rotterová
Informační centrum pro mládež Prostějov
Prostějovská koalice neziskových organizací