Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Semináře pro nno

Pozvánka na webinář: Neziskové organizace a veřejné rejstříky

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 08. dubna 2021.

post.featured-image.webinarsPro zájemce z neziskového sektoru i z řad veřejnosti jsme nachystali online seminář, neboli webinář na téma "Neziskové organizace a veřejné rejstříky". Uspořádáme ho ve spolupráci s Asociací NNO ČR a Úřadem vlády v úterý 27. dubna 2021 v podvečer v prostředí MS Teams. Webinář, který povede JUDr. Hynek Pečinka, objasní následující okruhy: Proč musí NNO zapisovat a vkládat informace do veřejných rejstříků, jaké informace o NNO se povinně zapisují do veřejných rejstříků a jaké se povinně vkládají do sbírky listin. Jaké jsou sankce za nesplnění povinností. Jak na změnu zapsaných skutečností a jak je to se soudními poplatky. Během výkladu bude prostor i pro dotazy a diskusi.

Podrobnosti a odkaz na přihlášení najdete v přiložené pozvánce. Seminář je zdarma, ale je třeba se na něj předem přihlásit. Jak na to, najdete v pozvánce: UNO_Vzdělávací_online_seminář.pdf

Podobně na květen s týmiž partnery chystáme online minikonferenci na téma "Kondice neziskových organizací v době covidové". Přesný termín, vystupující a témata jejich příspěvků se včas dozvíte. Případně se můžete nabídnout, resp. poslat nám kontakt na někoho, kdo má ostatním neziskovkářům co říct.

 

RSI Akademie - vzdělávací kurz o sociálních inovacích a udržitelném rozvoji venkova

Autor: Redakce UNO. Středa 07. dubna 2021.

Read moreRádi bychom vám představili vzdělávací kurz s názvem RSI Akademie – akademie sociálních inovací na venkově vznikla jako součást mezinárodního projektu CERUSI, jehož hlavním posláním je rozvíjet sociální inovace a podnikání ve venkovských oblastech. Cílem projektu je propojit aktivní občany, tematické organizace a veřejnou správu tak, aby byl podpořen inovační kapitál obohacený o mezinárodní zkušenosti. Kurz je určen pro kohokoliv, koho zajímá udržitelný rozvoj venkova. Pro všechny aktivní občany, firmy a tematické organizace. Témata zahrnují návrh strategie, obchodní model sociálního podniku, řízení dopadu a cirkulární ekonomiku.

Ať už jste tedy sociální podnikatel, zaměstnanec v NNO, pracujete pro veřejnou správu či jste aktivní občan, určitě si zde přijdete na své!

celý článek

 

Hledáte snadný a sexy nástroj pro komunikaci v týmu? Seznamte se s Facebookem pro neziskové organizace

Autor: Redakce UNO. Pátek 19. března 2021.

Read moreŘešíte interní komunikaci ve vašem týmu? Hledáte nástroj, který bude pro Vaše zaměstnance a třeba i dobrovolníky sexy, přirozený a snadný k používání? Pak zkuste Workplace by Facebook: systém založený na prostředí FB a určený pro komunikaci v týmu. Jedná se s trochou nadsázky o pracovní verzi Facebooku navrženou k tomu, aby ji používali zaměstnanci firem nebo neziskových organizací. Je oddělená od osobních profilů a můžete ji používat pro komunikaci v rámci kanceláří nebo pokud jste v terénu a máte s sebou jen mobil. 

Zveme Vás na webinář s Veronikou Fialovou přímo z Facebooku. V rámci něj se dozvíte, jak využívat a nastavit Workplace, kromě toho vám také prozradí užitečné tipy a triky. Praktickou ukázku používání Workplace Vám potom předvede Václav Blahout z Českého olympijského výboru. Webinář se je zdarma a uskuteční ve čtvrtek 25. března od 15 hodin.

celý článek

   

Pozvánka: Vzdělávací online workshop "Profesionalizace neziskovek"

Autor: Administrator. Čtvrtek 21. ledna 2021.

Read moreRádi bychom vás za Nadaci rozvoje občanské společnosti pozvali na VZDĚLÁVACÍ WORKSHOP pro malé a střední neziskové neziskové organizace v rámci projektu Profesionalizace neziskovek. Účast na workshopu je zdarma.

KDY: 2. února od 9.30 do 14:00 (vč. polední pauzy). Podrobnosti níže v článku.

celý článek

 

On-line seminář Dotace EU a finanční řízení

Autor: Redakce UNO. Úterý 01. prosince 2020.

seminarChcete získat informace, jak správně finančně řídit projekt z fondů EU? Zúčastněte se ve čtvrtek 10. prosince 2020 online semináře Dotace EU a finanční řízení. Seminář proběhne prostřednictvím MS Teams v termínu od 9 do 16 hodin. Je určen pro cílovou skupinu žadatelů a příjemců podpory z ESI fondů a je ZDARMA. Jedná se o opakování úspěšného cyklu z roku 2019 se školitelem Ing. Lukášem Meleckým, Ph.D. 

Kapacita je omezená, registrujte se prosím nejpozději do 9. prosince 2020. Pozvánku, podrobný program a přihlášku najdete na tomto odkazu.

   

Strana 2 z 40