Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Představujeme neziskovku

Pestré prázdniny olomoucké Rosky

Autor: Redakce UNO. Pondělí 07. září 2015.

Read moreAni o prázdninách neudělala regionální organizace Roska Olomouc přestávku ve svých aktivitách. Hned 7. července organizovala pro své členy plavbu parníkem Ololoď po Moravě. Zájem byl takový, že se ani na všechny nedostalo. Ololoď pojme jen 12 pasažérů, byli mezi nimi i vozíčkáři. Během 45minutové plavby vyslechli účastníci výklad o památkách, které míjeli – o chrámu sv. Gorazda,  chrámu sv. Václava. Komentovány byly historické úpravy koryta Moravy z vojenských důvodů. Parník se bohužel pro nízký stav vody nemohl otáčet jak bývá obvyklé až u Klášterního Hradiska. Spokojené účastníky čekali v přístavišti doprovodné osoby a příbuzní.

celý článek

 

Společnost pro ranou péči pomáhá rodinám s handicapovaným dítětem

Autor: Redakce UNO. Neděle 23. srpna 2015.

sprpSpolečnost pro ranou péči poskytuje odbornou pomoc a poradenství rodinám, které pečují o dítě s postižením nebo s ohroženým vývojem. Provází rodiny v obtížné životní situaci a usiluje o to, aby mohly vychovávat dítě v jeho přirozeném domácím prostředí. Olomouckou pobočku najdete na adrese U Botanické zahrady 4. Je spádová pro oblast Olomouckého, Zlínského a přilehlých českých krajů a specializuje se na podporu a provázení rodin dětí do 7 let věku se zrakovým, tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. Poskytuje rodinám s dětmi také sociálně aktivizační služby.

Společnost vydává příležitostný informační bulletin, jehož aktuální číslo si můžete stáhnout zde.

 

Pohodu na relaxační cvičení si užívají i senioři

Autor: Redakce UNO. Pátek 14. srpna 2015.

Read moreV netradičním prostředí multismyslového centra uprostřed Olomouce probíhá už druhým rokem relaxační cvičení, kde se mohou i úplní začátečníci jemně protáhnout a posílit tělo a zároveň se uvolnit a odpočinout si. Cvičení je vhodné pro každý věk, jak potvrzuje Jana Málková, psycholožka a předsedkyně spolku Povzbuzení, který centrum provozuje.

celý článek

   

Olomoucká veřejnost se může vypravit do přírody, a zůstat přitom ve městě

Autor: Redakce UNO. Středa 10. června 2015.

Read moreV sobotu 6. června dopoledne se na konečné městského busu v Lošově sešli příznivci poznávání historických a přírodních pamětihodností olomouckých předměstí. U příležitosti Světového dne životního prostředí se veřejnosti otevřely krátké vycházkové trasy na pomezí města Olomouce a okolní přírody, vytvořené v rámci projektu "Do přírody ve městě." Pozvání i přes hrozící vedro využila padesátka zájemců od nejmenších po věkem pokročilé.

celý článek

 

Deset let v JIKA – Olomouckém dobrovolnickém centru

Autor: Redakce UNO. Pondělí 11. května 2015.

Read moreMožná jste si jich už stačili také všimnout – mladí lidé ve žlutých tričkách s logem barevného domečku s nápisem JIKA – Olomoucké dobrovolnické centrum, kteří například pomáhali při loňském průběhu hry v petanque na Horním náměstí, RUN UP běhu do schodů nebo letos ve stánku na studentském Majálesu. Většinou jsou nenápadní a jsou tam, kde je potřeba jejich pomoci – mezi dětmi z problematického prostředí, v nemocnicích, u seniorů.

JIKA – Olomoucké dobrovolnické centrum v květnu 2015 oslavuje deset let svého vzniku. Katrin Křupková a Jiří Lang ho zakládali před lety ve dvou, dnes má JIKA ODC za sebou několik tisíc odpracovaných hodin, prošlo jím několik set dobrovolníků a spolupracuje ve skoro třech desítkách organizací.

celý článek

   

Strana 4 z 11