Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Norské a EHP fondy vstupují v České republice do třetího programového období. Připravte se včas

Autor: Administrator. Pondělí 07. srpna 2017.

Read moreNorské a EHP fondy vstupují  v České republice do třetího programového období. Dne 24. července 2017 schválila Vláda České republiky Memoranda o porozumění pro implementaci Finančního mechanismu EHP a Finančního mechanismu Norska na období 2014-2021. Oba dokumenty vstoupí v platnost začátkem měsíce září po jejich podpisu představiteli České republiky, Norského království a států EHP. Obecným cílem zmíněných fondů je přispět ke snížení hospodářských a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru a k posílení bilaterálních vztahů mezi státy EHP, Norským královstvím a přijímajícími státy. Oba fondy podpořily v České republice řadu zajímavých projektů již v uplynulých etapách.

celý článek

 

Přihlašte se o ocenění Neziskovka roku

Autor: Redakce UNO. Pátek 04. srpna 2017.

neziskovka-roku-2017Nadace rozvoje občanské společnosti vyhlašuje pátý ročník ocenění pro české neziskovky, které umožňuje přihlášeným vyhodnotit řízení své činnosti a získat inspiraci ke zlepšení. Titul Neziskovka roku 2017 obdrží nejlépe vedené organizace ve třech kategoriích (malá, velká, střední neziskovka) a také v Ceně veřejnosti.

Nezisková organizace se o ocenění může sama přihlásit, a to do 15. září. Po přihlášení a vyplnění sebehodnoticího formuláře bude následovat třífázové hodnocení přihlášených účastníků. Od 20. října bude možno hlasovat mezi semifinalisty ocenění o Cenu veřejnosti. Slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku proběhne 27. listopadu 2017.

Přihlásit se, nebo jen získat o ocenění Neziskovka roku více informací můžete zde.

   

Výzva neziskovkám k účasti na XII. ročníku Advent plný křídlení

Autor: Administrator. Čtvrtek 06. července 2017.

Read moreDvanáctý ročník festivalu dobročinnosti se uskuteční ve čtvrtek 7. 12. 2017 v prostorách Gongu v Dolní oblasti Vítkovice. KŘÍDLENÍ nadační fond ve spolupráci s dalšími partnery nabízí příležitost k setkání, zábavě, sebeprezentaci a hlavně fundrasingu. Je nejvyšší čas navzájem spolupracovat, propojovat, sdílet... křídlit! Poslání projektu lze shrnout mottem: „Skládáme se na křídla pro místní neziskové organizace". Především se jedná o místní organizace, které se věnují tělesně i duševně postiženým lidem, lidem s nejrůznějším handicapem, seniorům, sociálně slabým dětem a studentům, ale také organizacím pečujícím o zvířata a životní prostředí.

celý článek

   

Připomínka: V úterý 13. června odpoledne proběhne 19. krajský sněm Unie NNO Olomouckého kraje

Autor: Hynek Pečinka. Středa 07. června 2017.

Logo UNO barevne 1Zástupcům našich členských, ale i nečlenských neziskových organizací si dovolujeme připomenout, že v úterý 13. června odpoledne se bude v Olomouci konat už 19. krajský sněm naší Unie s pestrým programem novinek, příkladů dobré praxe a tipů pro rozvoj vaší organizace a neziskového sektoru v našem regionu vůbec. Po skončení oficiální části sněmu bude možnost setrvat na zahradě objektu a navazovat či utvrzovat kontakty u pevného (grilovaného) a tekutého občerstvení. 

Zde najdete pozvánku, přihlášky přijímá náš sekretariát na e-mailu  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  nebo online na odkazu  https://goo.gl/V3cerX, a to do 10. června včetně. Přijít můžete i bez ohlášení, ale kvůli zajištění dostatečného množství občerstvení budeme radši za přihlášení v termínu.

Těšíme se na Vaši aktivní účast!

   

V půli června proběhne sněm reprezentace neziskového sektoru Olomouckého kraje

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 29. května 2017.

Read moreReprezentace neziskového sektoru našeho regionu zamíří v úterý 13. června do Olomouce. Bude se zde konat už devatenáctý sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Podvečerní výroční zasedání s vystoupením několika hostů, z nichž každý má shromážděným zástupcům občanské společnosti co říci, se už tradičně bude konat v prostorách Oblastní unie neslyšících a účastníky sněmu čeká po skončení oficiální části volná zábava na zahradě spojená s grilováním a navazováním nových kontaktů.

celý článek

   

Strana 9 z 84