Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Bulletin 2011/3

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 03. března 2011.

Read moreVážení čtenáři,

březnové vydání bulletinu OKNO začíná úvodníkem primátora statutárního města Olomouce pana M. Novotného. Na první straně ještě najdete zprávu ze Sněmu UNO a pozvánku Olomoucké sekce UNO na setkání 17.3.2011.
Z pozvánek je na straně 2 a 3 přehled akcí RC Heřmánek v březnu, zvláště pak pozvánku na přednášku PhDr. J.Svobody. Kromě pozvánky na seriál A.Černohouse "Jak přežít v Rusku" je to další pozvánka na koncert do NF OKNO. Dále je to představení projektu Nadace Malý Noe.

celý článek

 

Podpora aktivit zaměřených na sociální začleňování pro rok 2011

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 03. března 2011.

Olomoucký kraj vyhlášuje dotační program "Podpora aktivit zaměřených na sociální začleňování pro rok 2011", který je určen pro nestátní neziskové organizace. které realizují aktivity související se sociální problematikou, zaměřené na sociální začleňování osob na území Olomouckého kraje.

celý článek

   

Neziskovky jezdí v tramvajích a autobusech

Autor: Redakce UNO. Úterý 01. března 2011.

letak-mhdOlomoucká sekce Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO) zorganizovala zajímavou možnost pro neziskové organizace z města Olomouce, které se pomocí reklamy v MHD mohou lépe dostat do povědomí veřejnosti.

"Z dodaných materiálů jsme vybrali ty nejvhodnější a z nich pak vytvořili barevný leták formátu A3. Cestující veřejnost se bude moci dozvědět více o akcích a aktivitách neziskového sektoru, neziskovky se zase zdarma zviditelní," uvedl Hynek Pečinka, který se na přípravě letáku za Olomouckou sekci UNO podílel.

Olomoucká sekce UNO přitom nechce zůstat jen u jednorázové akce - letáky by se měly objevovat každý měsíc. Akci podporuje Dopravní podnik města Olomouce, a. s. a finančně se podílí Olomoucký kraj.

   

Grantové výzvy OKD

Autor: Marcela Kropáčová. Pondělí 21. února 2011.

Read moreDruhá největší firemní nadace v ČR - Nadace OKD vyhlašuje grantové výzvy pro neziskové organizace, obce a města na rok 2011, ve kterých plánuje rozdělit kolem 60 milionů korun. Jako vždy jsou výzvy zaměřeny téměř na všechny veřejně prospěšné oblasti a jejich cílem je pomoci ke zlepšení života lidí v moravskoslezském regionu i v dalších regionech České republiky. Kromě toho se speciálně zaměřuje na podporu chráněných dílen a dalších forem pracovní integrace hendikepovaných.

celý článek

   

Bulletin 2011/1

Autor: Zdeněk Beil. Pátek 04. února 2011.

Vážení čtenáři,

první rozšířené vydání bulletinu OKNO v roce 2011 začíná úvodníkem, který před sněmem UNO pro NNO napsal hejtman Olomouckého kraje Ing. Martin Tesařík. Tento bulletin je víceméně sněmovní, kromě kompletního programu na první straně, obsahuje statut UNO, jednací a volební řád, zprávy z jednotlivých sekcí, zprávy z výborů a komisí od zástupců NNO v orgánech kraje, na straně 6 náplň práce pomocníka neziskovek na Jesenicku V.Sokolové a také informaci o připravovaných seminářích a o novinkách v knihovně UNO. Na zprávy ze sekcí navazují články o aktivitách hasičů při povodni v Kojetíně, poznámky k přednášce o dnešním Íránu a výstavě Jak se žije v mateřských centrech.

celý článek

   

Strana 81 z 84