Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zprávy z předsednictva

Sdělení pro naše nečlenské organizace: ukončení zasílání informací ke 30. 6., nabídka členství

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 04. června 2018.

Read moreVážení zástupci nečlenských organizací naší Unie, doposud jsme vám průběžně zasílali různé informace a nabídky relevantní pro vaši činnost bez ohledu na to, že vaše organizace nebyla členem naší Unie. S ohledem na nově koncipovanou politiku ochrany osobních údajů vyjádřenou mj. nařízením EU "GDPR" jsme se ale rozhodli tuto dosavadní praxi ukončit. Od 1. července 2018 již nebudeme na kontakty na nečlenské organizace, které jsme shromáždili za předchozí léta své činnosti a poskytování služeb neziskovému sektoru v našem regionu, náš informační servis nezasílat a e-mailové kontakty na vás ani jinak nepoužívat. 

celý článek

 

Termín krajského sněmu zrušen, uskuteční se jindy

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 14. května 2018.

dulezite-upozorneniVážené kolegyně, milí kolegové! Při přípravě jubilejního, už dvacátého, krajského sněmu naší unie se bohužel vyskytly tři nepříznivé okolnosti. Na stejné datum - 17. 5. - připadla na poslední chvíli ohlášená plenární schůze Senátu Parlamentu ČR, přičemž jsme mezi potvrzenými hosty sněmu měli tři senátory za Olomoucký kraj, kteří by se tak nemohli sněmu účastnit. Dále se někteří z vás, zástupců členských organizací, omluvili s tím, že ve stejném termínu mají už naplánovány významné akce a nemůžou tak na sněmu být přítomni. Třetí okolnost je technická - přihlašování na webu uno-ok.cz vykazovalo jisté komplikace, kvůli kterým nejsme schopni najisto říct, že máme kompletní údaje o přihlášených účastnících.

Z těchto důvodů se předsednictvo - raději než riskovat nepovedenou akci - rozhodlo termín sněmu přeložit na jiný vhodný, pravděpodobně v září. Přesný termín XX. krajského sněmu UNO OK vám sdělíme poté, co ho předsednictvo určí na své nejbližší schůzi. Děkujeme vám za pochopení a omlouvám se za případné komplikace, které vám vznikly.

 

Březnové jednání předsednictva UNO: nejen příprava krajského sněmu a členský příspěvek

Autor: Hynek Pečinka. Pátek 16. března 2018.

Read moreVe čtvrtek 8. března v podvečer se konalo další jednání předsednictva naší Unie, v pořadí už pětatřicáté. Tradičně jsme byli hosty v prostorách sdružení OK4Inovace v Regionálním centru Olomouc. Na stole byla tentokrát tato témata: ohlédnutí za činností UNO v lednu a únoru, stanovení výše členského příspěvku a další organizační záležitosti, příprava krajského sněmu a podněty od našich členských organizací.

V lednu a únoru, poté, co Unie přešla zcela na dobrovolnické fungování svých představitelů, se toho událo překvapivě mnoho.

celý článek

   

Z lednového jednání předsednictva UNO, aneb odteď v trochu jiné sestavě a trochu jinak

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 15. ledna 2018.

Read moreHned první lednový pátek se v novém roce poprvé sešlo předsednictvo naší Unie a zabývalo se aktuální situací v ní a kolem ní. Projednali jsme odstoupení Evy Kráčmarové a Hany Kroupové z pozic členů předsednictva z důvodu osobního zaneprázdnění a poděkovali jim za jejich práci pro ostatní. Další podobnou změnou je rezignace Marcely Vystrčilové na funkci místopředsedkyně. Marcela ale nadále zůstává řadovou členkou předsednictva. Znali jste jí také jako dlouholetou šéfku sekretariátu Unie. I to se s počátkem roku mění.

celý článek

 

Členské příspěvky Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje na rok 2017

Autor: Administrator. Středa 15. února 2017.

Vážení zástupci členských organizací Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje,

na základě změn stanov provedených naším XVII. krajským sněmem dne 25. 1. 2016 stanovilo předsednictvo UNO OK dne 2. 2. 2017 roční členský příspěvek pro členské organizace UNO OK ve výši 100 Kč. Pro rok 2017 je splatný v termínu do 28. 2. 2017, nejlépe převodem na nově zřízený účet u Fio banky č. 2401102875/2010. Nutné je uvést variabilní symbol, kterým je IČ Vaší organizace, a do poznámky vložit název Vaší organizace. Po domluvě je možná také platba v hotovosti. Prosíme Vás o dodržení stanoveného termínu splatnosti. Potřebujete-li vystavit fakturu, uveďte v e-mailu na adresu  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript v tomto pořadí: IČ organizace, název organizace a její adresu včetně PSČ.

Na oplátku pro Vás v letošním roce jako střešní organizace, která by své členy měla spojovat a inspirovat, připravujeme obnovení pravidelných setkávání neziskovek podle oborů či regionů, vzdělávací aktivity, poradenství k Vaší činnosti apod. Rozsah, v jakém se nám podaří plány realizovat, závisí mj. na finančních zdrojích. Proto jsme požádali všechna okresní města Olomouckého kraje o dotaci na podporu naší činnosti pro Vás, naše členy. A máme už první pozitivní ohlasy. Členský příspěvek díky tomu mohlo předsednictvo stanovit jen v symbolické výši jako vyjádření toho, že i nadále chcete do naší Unie patřit a podílet se na její činnosti. Pokud tomu tak v budoucnu nebude, prosíme o sdělení této informace.

Děkujeme.

Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, zájmové sdružení právnických osob, Jungmannova 972/25, 779 00 Olomouc

   

Strana 2 z 13