Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

granty

Otevírá se grantová výzva Milion pro Olomouc. Pomůže změnit město k lepšímu

Autor: Redakce UNO. Úterý 09. listopadu 2021.

Read moreTrápí vás zanedbaný park? Chybí vám místo, kde byste se mohli potkávat se sousedy? Chodíte kolem polámaných laviček a říkáte si, tady by mohlo být krásně? Teď máte skvělou šanci vaše okolí změnit! Společnost Kaufland ve spolupráci s Nadací Via věnuje Olomouci 1 000 000 Kč, který v následujících třech letech přerozdělí mezi nejlepší nápady podporující komunitní život a úpravu veřejného prostranství.

celý článek

 

Fond pro aktivní občanství vyhlašuje grantovou výzvu na podporu občanské společnosti

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 04. listopadu 2021.

Read moreFond pro aktivní občanství (Active Citizens Fund) vyhlašuje poslední výzvu na podporu občanské společnosti formou grantu. Fond má za cíl podpořit organizace občanské společnosti, aby mohly posílit transparentnost při správě věcí veřejných, zkvalitnit občanské vzdělávání a mediální výchovu, prosazovat dodržování lidských práv a zohledňovat potřeby znevýhodněných skupin. Program je realizován v rámci Fondů EHP a Norska 2014 – 2021. V České republice jej spravuje konsorcium Nadace OSF, Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové a Skautského institutu. O grant mohou žádat neziskové organizace registrované v ČR (spolky, ústavy, nadace a nadační fondy, účelová zařízení církví, obecně prospěšné společnosti a sdružení právnických neziskových osob), které mají minimálně dvouletou aktivní historii. Úspěšní žadatelé získají až 2 miliony korun na roční až dvouleté projekty.

celý článek

   

Příjem nových žádostí do programu Interreg CZ-PL

Autor: Redakce UNO. Pondělí 02. srpna 2021.

Read morePřeshraniční program Interreg V-A Česká republika – Polsko vyhlašuje výzvu v PO 2 Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti. Výzva bude mít alokaci EFRR ve výši 2 000 000 EUR. V nadcházejících měsících může být tato částka dále navyšována v souvislosti s dalšími možnými úsporami při realizaci projektů. Jedná se o partnerský program, je tedy nutné mít vždy partnera z polské strany hranice a realizace projektu musí mít dopad na programové území.

Minimální částka podpory z EFRR na projekt: 60.000,01 €, maximální částka podpory z EFRR na projekt: 200 000 €. Spolufinancování z EFRR ve výši max. 85 %, národní spolufinancování max. 15 % s tím, že partneři z ČR mohou požádat o příspěvek ze státního rozpočtu ČR ve výši 5 %.

celý článek

   

TechSoup opět rozdává peníze na programovací akce pro děti a mladé

Autor: Redakce UNO. Neděle 06. června 2021.

72c4fe1aa9881ec33c4f7352cc36bc51c49a747aLetos s přihláškou na Meet and Code neváhejte! Na Den dětí odstartovaly registrace do nového ročníku Meet and Code. Také letos se můžete připojit k neziskovkám z dalších 34 zemí Evropy a získat grant na vlastní programovací akci pro děti a mladé. Tento rok se Meet and Code koná už popáté, v uplynulých čtyřech letech se jej účastnilo 178 000 dětí v rámci 4300 akcí. I v roce 2021 se vše kvůli bezpečnosti organizátorů a účastníků uskuteční online.

Své akce můžete hlásit od 1. 6. do 8. 9. 2021, také tentokrát na ně můžete získat 400 euro. Nutno říct, že jsme letos obdrželi velmi rychle první přihlášky. Pokud si chcete být jistí, že na vás zbude grant, doporučujeme tedy nenechávat vaše registrace až na konec srpna či začátek září. Podrobnosti najdete na tomto odkazu.

   

Dobročinný program GetFix rozdává 1 milion korun

Autor: Redakce UNO. Neděle 06. června 2021.

Read moreGetFix se rozhodl pomáhat neziskovým organizacím, protože starost o pohodu a zdraví ostatních je v současné nelehké době velmi aktuálním tématem. Společnost GetFix je zastřešovatelem zodpovědných autoservisů, které si sama prověřuje a ručí za jejich kvalitně odvedenou práci. Spousta lidí z neziskových organizací také odvádí kvalitní práci, když upřednostňuje dobro ostatních před tím svým.

GetFix chce v průběhu letošního roku na oplátku nabídnout svou pomoc právě takovým, a to v hodnotě 1 milionu korun.

celý článek

   

Strana 1 z 13