Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Dobrovolní hasiči z Červenky zvou na pohárovou soutěž veteránů a mladých hasičů v požárním útoku

Autor: Administrator. Čtvrtek 31. května 2018.

Hasiči Červenka 2Sbor dobrovolných hasičů Červenka si Vás dovoluje pozvat na pohárovou soutěž veteránů a mladých hasičů v požárním útoku, která se koná v sobotu 9. června 2018 na fotbalovém hřišti v Července. Soutěž mladých hasičů začíná v 9:30 (9:00 příjezd družstev), sotuěž veteránů ve 13:30 (13:00 příjezd družstev). Podrobnosti o pravidlech a registraci naleznete ZDE. Na Vaši účast se těší hasiči z Červenky.

 

Bubnováním pro dobrou věc

Autor: Administrator. Pátek 20. května 2016.

Read moreBubenická škola Iva Batouška ve spolupráci s Centrem pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty pořádá v neděli 22. května 2016 od 11hodin v sále kina Metropol II. Benefiční koncert studentů bubenické školy. Výtěžek koncertu bude věnován rodině vážně postižené Julinky na pokrytí nákladů za speciální rehabilitaci.

celý článek

 

Na Španělský podvečer do Prostějova

Autor: Administrator. Středa 18. listopadu 2015.

Spanelsky podvecerChcete ochutnat Španělsko, dozvědět se něco o jeho kultuře nebo historii? Nenechte si ujít příležitost setkat se s naší španělskou dobrovolnicí Elenou, která u nás působí v rámci Evropské dobrovolné služby, a přijďte ve čtvrtek 26. listopadu v 16.00 hod do prostějovského Informačního centra pro mládež v budově Cyrilometodějského gymnázia na adrese Komenského 17. Více informací najdete na našem webu www.icmprostejov.cz.

   

Do Mikulášské sbírky Maltézské pomoci v Olomouci se může zapojit i široká veřejnost

Autor: Redakce UNO. Středa 02. prosince 2020.

Mikulášská sbírka plakátMaltézská pomoc v Olomouci pořádá už 15 let tradiční Mikulášskou sbírku s názvem „Zkuste udělat zázrak – Staňte se Mikulášem“. Humanitární sbírka pomůže rodinám s dětmi, které jsou ohroženy sociálním vyloučením v lokalitách, kde působíme, tedy v Olomouci a Přerově. Chceme díky této sbírce ulehčit situaci sociálně potřebným rodinám, kterým se dlouhodobě věnujeme, a to zvláště jejich dětem. Řada z nich si v tíživé situaci často nemůže dovolit koupit ani základní prostředky potřebné k životu a právě před Vánocemi prožívají tuto svou situaci mnohem silněji. Sbírka je zaměřena na vzdělávací pomůcky, školní potřeby a hračky zaměřené na rozvoj dětí (knihy, omalovánky, motorické hračky, puzzle, stavebnice, pastelky, školní pouzdra, batohy, …). Dále jsou vhodným dárkem  hygienické potřeby a drogerie (dětské pleny, prací prášky, vlhčené ubrousky…). Velmi oceníme také trvanlivé potraviny. Plyšové hračky z praktických důvodů nevybíráme. Dárky následně přerozdělíme ještě před Vánoci mezi naše potřebné klientské rodiny. Část výtěžku poputuje i mezi klienty organizace ESTER na Javornicku a Jesenicku.

Sbírka se tradičně koná ve spolupráci s vybranými ZŠ a SŠ v Olomouci, letošní „covidový“ rok však této spolupráci příliš nepřeje, zapojí se pouze Církevní gymnázium Německého řádu. Zapojit se mohou i jednotlivci z řad veřejnosti. Dary lze přinést osobně od středy 2. do pátku 5. prosince vždy od 8 do 17 hodin na olomouckou pobočku Maltézské pomoci na ulici Wurmova 7 v Olomouci. Dotazy směřujte na Karla Čapku, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 605 228 161.

Podívejte se i na fotografie z loňského roku.

 

P-centrum nabídne stres online. Zpřístupní záznam benefiční přednášky Františka Koukolíka

Autor: Redakce UNO. Pátek 13. listopadu 2020.

Read morePříští týden si připomeneme nejen výročí sametové revoluce, ale také benefiční přednášku renomovaného českého neuropatologa Františka Koukolíka na podporu Rodinného centra U Mloka. Ta se uskutečnila v září na půdě Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Právě její záznam veřejnosti v exkluzivním promítání nabídne P-centrum na svém facebookovém účtu.

celý článek

   

Strana 3 z 83