Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Den Internetu zdarma proběhne v Prostějově

Autor: Administrator. Pátek 05. června 2015.

icm prostejovNa pondělí 8. června chystá prostějovské Informační centrum pro mládež sídlící v budově Cyrilometodějského gymnázia u příležitosti Světového dne oceánů pro všechny zájemce Den internetu zdarma. Přijít můžete od 14 do 17 hod., a to na max. 1 hodinu. Také pro vás bude připravena tematická nástěnka se zajímavými informacemi. ICM najdete na adrese Komenského 17, Prostějov.

 

Pozvánka na 6. ročník konference Naše příroda

Autor: Redakce UNO. Středa 23. září 2020.

Read moreVážené dámy, vážení pánové, srdečně Vás zveme do Olomouce na již 6. ročník konference Naše příroda, kterou připravujeme na 24. listopadu 2020. Tématem letošního ročníku jsou Louky, pastviny a trávníky. Předběžný program a více informací naleznete na www.konferencepriroda.cz.

celý článek

 

P-centrum poskytuje na Olomoucku psychosociální pomoc ohroženým rodinám. Přispět na ni můžete i vy

Autor: Redakce UNO. Úterý 09. června 2020.

Read moreZákladní potřebou dětí je sounáležitost a bezpečí, tedy potřeba někam patřit a vnímat svět jako bezpečné místo. Rodinné centrum U Mloka v Olomouci jim bezpečné místo nabízí, podporuje je a pomáhá jim. Bezprostřední riziko způsobené pandemií Covid–19 odeznělo a nyní se potýkáme s následky. O to víc potřebují ohrožené děti pomoci. Zasažené rodiny nyní zažívají dopady koronavirové krize. Zůstaly narušené a zhoršené vztahy v rodinách, rozkolísaná psychika, zvětšují se a nyní se až naplno projevují rozdíly mezi žáky ve školách, rodiče dětí řeší existenční starosti, což s sebou nese psychickou zátěž, která dopadá i na děti.

celý článek

   

Charita Zábřeh připravila tradiční podzimní aktivity – den otevřených dveří a materiální sbírku

Autor: Administrator. Úterý 09. října 2018.

Read morePrezentaci své činnosti i možnost nahlédnout do svých zábřežských prostor nabídne Charita Zábřeh návštěvníkům v rámci tradičního Dne otevřených dveří. O týden později se pak mohou lidé aktivně zapojit do další akce – podzimní materiální sbírky. Den otevřených dveří proběhne ve středu 10. října od 9 do 15.30 hodin v prostorách charitních budov na ulici Žižkova 15, v budově na Valové 9 a v jejím přilehlém okolí, kde bude návštěvníky připraven pestrý program. Budou si moci nechat změřit tlak, vypočítat index BMI, vyzkoušet zdravotní pomůcky i pomůcky pro péči o klienty, nechat vypočítat výši nezabavitelného minima pro případ exekuce. Ke zhlédnutí bude sociální sprcha, nouzová nocležna pro lidi bez přístřeší s ukázkou třídírny a způsobu dalšího zpracování vršků od PET lahví.

celý článek

 

Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty pořádá přednášku Výchova dvojčat a zve na setkání účastníků dobrovolnického programu Asistent do rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Autor: Administrator. Čtvrtek 19. října 2017.

setkaní asistentu a rodinCentrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty pořádá přednášku na téma Výchovy dvojčat u malých dětí. Přednáška se budeme věnovat přímo Vašim otázkám s lektorkou Mgr. Zuzanou Staroštíkovou. Pro účast na přednášce je nutné napsat přihlášení na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript do 24. října 2017. Přednáška se koná v Centru pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty, vstupné je 60,- Kč. O patro níže můžete využít hlídání vašich ratolestí v RC Heřmánku. Hlídání lze domluvit maximálně den předem do 14 hodin u paní Veselé na tel: 736783629 dle aktuálního ceníku.

Centrum Vás současně zve na společné setkání všech účastníků dobrovolnického programu Asistent do rodiny s dvojčaty a vícerčaty Olomouc. Setkání se koná ve čtvrtek 7. prosince 2017 od 15:30 do 17:00 v Centru pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty na adrese náves Svobody 41, 1. patro, Olomouc - Holice. Během příjemného odpoledne se účastníci navzájem podělí o dojmy, zážitky a zkušenosti z programu, zhodnotí dosavadní fungování programu a představí plány do budoucna. Současně jsou zváni i noví zájemci z řad dobrovolníků i rodin! Přijďte se informovat či jen podívat, jak program funguje v praxi. Na setkání je možná registrace do programu. Více informací o programu Asistent do rodiny s dvojčaty a vícerčaty najdete ZDE.

   

Strana 4 z 83