Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Nabídka stejnokrojů pro hasiče

Autor: Marcela Kropáčová. Středa 20. října 2010.

Firma Flameservis se na vás obrací s nabídkou pro hasičské sbory, resp. i pro malá hasičata. Novinkou v sortimentu jsou pracovní stejnokroje PSII a kromě střihů pro pány a dámy i střihy dětské za velice příznivou cenu.

Letáček s nabídkou naleznete ZDE.

Samozřejmostí je i odběr ostatního sortimentu, který naleznete v shopu na stránkách flameservis.com

 

Výlet za Prabábou a cestou časem

Autor: Administrator. Středa 06. listopadu 2013.

Read moreMalá liška – klub přátel přírody z Olomouce zve všechny velké i menší přátele lehkého kroku v sobota 9. listopadu 2013 na výlet do Šternberka za Prabábou a cestou časem.

Sraz 8:30 | vlevo v hale hl. nádraží ČD v Olomouci, odjezd busem.
Ve Šternberku nás čeká půldenní program. S místní patriotkou si projdeme naučnou stezku Prabába (5 km). Otevírají se z ní překrásné výhledy na město i na část Hané. Zbude i dost času na návštěvu nové a interaktivní Expozice času v centru města.
V Olomouci budeme zpět nejpozději v 15:15. Výlet je vhodný pro dospělé všeho věku, jejich děti i vnoučata.
Akci vedou Eva Kráčmarová a Marcela Moser.

celý článek

 

III. Hanácká hasičská pouť v Dubu nad Moravou

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Read moreStává se tradicí, že hlavní poutní sezóna bývá v našem kostele v Dubu zahájena poutí hasičů. Před třemi lety přišel s nápadem uspořádat hasičskou pouť na našem Mariánském poutním místě bratr Josef Pavlík z nedalekého Tovačova. To, že to byla myšlenka dobrá, se mohli všichni poutníci i návštěvníci přesvědčit na již třetím ročníku. Letošní, opravdu krásné jarní, počasí přivítalo odpoledne v sobotu 17. dubna 2010 zástupy poutníků a hasičů v modrých uniformách.

celý článek

   

Aktuality z projektu Senioři bez hranic 2013

Autor: Administrator. Pátek 24. května 2013.

Read moreSlavnostní zahajovací den druhého ročníku projektu „Senioři bez hranic 2013“ proběhne v pátek 7. června 2013 v rámci veletrhu Flory Olomouc „Mezi námi“, který je v tento den zaměřen na seniory. Od 10 do 16 hodin budou neziskové organizace nabízet ukázky svých aktivit, v programu vystoupí sbor Zpěvanky a roztleskávačky s Domova pro seniory POHODA, ve 13 hodin pozvaní oficiální hosté slavnostně zahájí tříměsíční maraton aktivit pro seniory 55+.

„Senioři bez hranic“  jsou realizováni ve spolupráci s Olomouckou sekcí Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje, koordinátorem je o.s.INspiro. Od června do konce srpna budou v Olomouci a okolí probíhat například výtvarné kurzy a dílničky, semináře zájmového vzdělávání, výuka společenského tance i street dance, jízdy na in-line bruslích, rekondiční a rehabilitační pohybové aktivity, naučné vycházky, nordic walking  a návštěva atraktivních míst, vše pro seniory zdarma.

celý článek

 

Soutěžní odborná příprava hasičských jednotek

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Read moreSobota 27.března 2010 byla dnem rozsáhlé prověrky hasičských jednotek Přerovska i širokého okolí. Pod taktovkou SDH Radslavice a za účinné pomoci HZS Olomouckého kraje, územního odboru Přerov se totiž uskutečnil již devátý ročník noční soutěže hasičské všestrannosti „Radslavská přilba".  Není však soutěží v obvyklém duchu, ale spíš pomocí velitelům jednotek zajímavou formou realizovat část stanovené odborné přípravy svých členů. V průběhu cca 12 hod. totiž ve svých mnoha disciplínách nabízí téměř kompletní spektrum činností, s nimiž se hasičské jednotky setkávají nebo mohou setkat při své reálné zásahové činnosti.

celý článek

   

Strana 81 z 83