Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Zpráva o činnosti Olomoucké sekce v roce 2011

Autor: Redakce UNO. Pondělí 23. ledna 2012.

Read moreOlomoucká sekce UNO má v současné době 38 členů z řad neziskových organizací z Olomouce a okolí. Jedním z důležitých úspěchů je možnost propagace aktivit NNO na souborném letáku vyvěšovaném jednou měsíčně ve vozech MHD Olomouc.

Členové si počátkem května 2011 zvolili nové předsednictvo, které se sešlo 8x na pravidelných pracovních setkáních. Jako organizaci, přes kterou se bude vyúčtovávat činnost sekce, bylo zvoleno o.s.INspiro. Po vytvoření aktuálního seznamu členů provedlo předsednictvo průzkum pronajímatelů i zájemců o krátkodobý pronájem prostor.

celý článek

 

Olomoučtí Přátelé přírody se scházejí na posedu

Autor: Redakce UNO. Úterý 07. února 2012.

Read moreUž více než rok má i středomoravská Olomouc svůj klub Přátel přírody. Jmenuje se Malá liška a na začátku roku 2012 má přes 40 členů - především dospělých všeho věku. V rámci klubu pracuje ale i sekce pro děti a mládež. Pro všechny tyto cílové skupiny se pořádají výlety a zájezdy do přírody i za památkami, výtvarné dílny a hudební posezení. Klub navázal i mezinárodní spolupráci s německými Přáteli přírody z Metzingenu v Bádensku-Württembersku.

celý článek

 

Malá liška - Aktivity v lednu 2012 pro dospělé a taky jejich děti či vnoučata

Autor: Redakce UNO. Pátek 16. prosince 2011.

Read moreKlub přátel přírody Malá liška z Olomouce pořádá i v novém roce, v lednu, několik zajímavých akcí pro všechny fajn lidi. Přijďte nasát atmosféru cestovatelského večera, do kterého můžete sami přispět, projděte se s celou rodinou (nebo i sólo) noční přírodou na hrad Helfštýn, vyrobte si keramickou lampu v naší výtvarné dílně.

celý článek

   

Předsednictvo Olomoucké sekce UNO se setkalo s primátorem a zástupci města Olomouce

Autor: Milada Šnajdrová. Pondělí 28. listopadu 2011.

Read moreDne 16. listopadu 2011 se na další pracovní schůzce setkalo předsednictvo Olomoucké sekce UNO s primátorem a zástupci Statutárního města Olomouce. Za Statutární město Olomouc se zúčastnil primátor Martin Novotný, Zdislav Doleček, Aleš Jakubec a Michal Majer, za OS UNO Marek Podlaha, Milada Šnajdrová, Jan Příborský, Marcela Vystrčilová a Hana Kroupová.

celý článek

 

Výzva k připomínkování pravidel pro poskytování podpor města Olomouce

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 28. července 2011.

Na setkání se zástupci statutárního města Olomouce, které proběhlo 27. června, jsme dostali možnost připomínkovat pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu města.

Oslovujeme tedy všechny z vás, kteří žádáte o podporu z rozpočtu města Olomouce nebo se orientujete v problematice grantového řízení. Napište nám prosím své návrhy doplnění či úprav Pravidel pro poskytování podpor statutárním městem Olomoucí. Přijímáme všechny konstruktivní připomínky k pravidlům realizace, administrativy grantů, k uznatelným výdajům i oblastem podpory, k časovému harmonogramu realizace, způsobům psaní a podávání žádostí i vyúčtování, ke zveřejňování výzev i vyhodnocení žádostí.

celý článek

   

Strana 82 z 83